Höslaget -
ett lyckat lagarbete!

För första gången sedan starten för 21 år sedan parkerade sig regnmoln över Avan och gjorde vår stora fest till ett regnigt paraplykalas. Trots vädret blev det överraskande många besökare, utrustade med gott humör.
 
Vi som höll i planeringen vill framföra: 
Ett stort tack till de efterlängtade och tappra besökarna, de förhoppningsfulla försäljarna och de stiliga bilutställarna.
 
En elegant bugning för de pigga fikafixarna, till de eleganta konstutställarna och de okuvliga hamburgergrillarna.
 
Ett Välkommen åter till gästande matförsäljare, antikhandlare och fiskleverantörer.
 
Ett fast handslag och hurra till de omutliga parkeringsfunktionärerna, till de glada buskspelarna och de erfarna traktoristerna.
 
Rungande applåder till de efterlängtade strömmingshalstrarna och marknadspubertisterna i jägarnas gestalt som ordnade en fullsatt lokal.
 
Och så flaggor, trumpeter och raketer i skyn för
idégivarna, planerarna och övertalarna,
byggarna, monterarna och affischörerna samt
rivarna, spårihopsoparna och återställarna.
 

När deltagarna i Marknadspuben nöjda drog sig hemöver i natten stod den tomma infokuren, de fortfarande beskyltade höbalarna och de övergivna bajamajorna där som ett löfte om ett Höslaget 2017 med solen som sällskap!
 
Höslagsgruppen 2016
Esa Vuorinen, Avans Sportklubb
Bernt Viklund, Avans Intresseförening
Tommy Andersson, Avans Jaktvårdsförening
Mats Fabricius, Avans Bysamfällighet

Höslaget

Höslaget i Avan arrangeras varje år, den andra lördagen i augusti. Årets upplaga av Höslaget går av stapeln lördagen 13 augusti. 

Läs mer om Höslaget 2016 i pressmeddelande (pdf)

ASK är huvudansvarig för Höslaget 2016 

De större föreningarna i byn, Avans sportklubb (ASK) och Avans intresseförening, har kommit överens om att huvudansvaret för Höslaget ska växla och i år är det ASK som håller i trådarna. Föreningarna har också bestämt att arbeta tillsammans med alla arrangemang. Alla Avanbor som arbetar ideellt under dagen, arbetar för "byn" och inte för en specifik förening.

Har du frågor om Höslaget, kontakta Esa Vuorinen,
tfn 070-3909359